ΠΕΤΑΡ ΝΤΕΝΩΦ ( PETER DUONOV )

August 3, 2019

 

   Ο Δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ γεννήθηκε στην Βουλγαρία το 1864. Έκανε ανώτατες σπουδές θεολογίας και ιατρικής στην Βοστώνη των Η.Π.Α. όπου έζησε για 9 περίπου χρόνια. Γυρίζοντας στην Βουλγαρία, έζησε περίπου 5 χρόνια σε βαθειά εσωτερική εργασία και σχετική απόσταση από τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Το 1900 ξεκινά τις δημόσιες διαλέξεις του, συγκεντρώνοντας γύρω του έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ακροα-τών και σύντομα μαθητών. Ταξιδεύει σ’ όλες σχεδόν τις πόλεις και χωριά της χώρας όπου παρουσιάζει τις αρχές τής Διδασκαλίας του και σύντομα έχει γύρω του περισσότερους από 40.000 μαθητές.

Ιδρύει την Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα, της οποίας την φιλοσοφία και λειτουργία θεμελιώνει πάνω στις 3 αρχές, της Σοφίας, της Αγάπης και της Αλήθειας.

  Εξαίρετος μουσικός ταυτόχρονα, συνθέτει εκατοντάδες πνευματικά τραγούδια και μελωδίες τών οποίων ο σκοπός

είναι η ανύψωση τής συνείδησης τών ανθρώπων και η βελτίωση τής ζωής τους μέσα στην Αρετή.

Δημιουργεί την πανευρυθμία ( βλ. Video στο τέλος τού παρόντος ), έναν σύνθετο χορό που στηρίζεται σε μουσική, λόγια και κινήσεις που έχουν μία σαφή αντιστοιχία με τους μεγάλους Νόμους και τις Ευεργετικές Δυνάμεις τής Φύσεως.

Ένας χορός που έχει αναγεννητική επίδραση τόσον στον ψυχισμό όσον και στο σώμα τού ανθρώπου.

 Το 1922, μετά από μεγάλες συγκρούσεις με την πιο άσχημη πλευρά τού κατεστημένου τής εποχής του και μετά από συνεχείς προσπάθειες, δημιουργεί με τους μαθητές του το κέντρο « Izgreva » ( Aνατολή τού Ήλιου ) στα περίχωρα τής Σόφια ( εικόνα και κείμενο ).

Στην Izgreva κατασκευάζεται ένα μεγάλο ξύλινο κτίριο διαλέξεων, ενώ πολλές εκατοντάδες μαθητές κατασκευάζουν ξύλινα σπιτάκια και εγκαθίστανται γύρω του.

Κατά την διάρκεια της δραστηριότητας του, εκδίδονται περισσότερα από 200 βιβλία, ενώ πολλά από αυτά μετα-φράζονται και κυκλοφορούν από τα πρώτα κιόλας χρόνια στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

Ο Δάσκαλος θα ζήσει το μεγαλύτερο μέρος τού χρόνου του στην Izgreva, ενώ κάθε καλοκαίρι θα οδηγεί την Σχολή του στις 7 λίμνες τού Ριλά, για μία κατασκήνωση πολλών εβδομάδων όπου διδάσκει την νέα Διδασκαλία τού Φωτός. Εκεί οι μαθητές μπορούν καθημερινά να χορέψουν την πανευρυθμία, να τραγουδήσουν, να εργαστούν, να κάνουν μικρές εκδρομές, αλλά κυρίως να ζήσουν μία ζωή αδελφική βασισμένη στην εκτίμηση τού άλλου και την αγάπη για ένα κοινό Υψηλό Ιδανικό που είναι αυτό της ανθρώπινης εξέλιξης και της μετατροπής τής Γης σ’ έναν αληθινό Παράδεισο.

 Το 1937, προφητεύει με ακρίβεια τον επερχόμενο 2ο παγκόσμιο πόλεμο και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την χώρα του και ζητάει από τον επί είκοσι συνεχή χρόνια μαθητή του Omraam​ Mikhael Aivanhov να μεταβεί στην Γαλλία για να διασώσει και να μεταδώσει εκεί την Διδασκαλία του.

Περισσότερα στοιχεία για την ζωή και το έργο τού Δασκάλου Πέταρ Ντένωφ, στοιχεία τής Διδασκαλίας του, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορεί  κανείς να βρει στο βιβλίο :

« Και το Φώς ήρθε πάλι μεταξύ τών ανθρώπων » ( Εκδόσεις Prosveta ).

 Το κείμενο που ακολουθεί, είναι μία σύντομη αλλά πολύ σημαντική προφητεία του Δασκάλου, λίγο πριν αφήσει αυτό τον κόσμο ( Δεκέμβριος 1944 ).

Προλογίζεται από ένα μικρό κείμενο τού μεταφραστή από το πρωτότυπο στην γαλλική γλώσσα.

  Η δημοσίευση του έγινε προ 2 περίπου ετών στο Internet και σε άλλα μέσα στην Γαλλική και Αγγλική γλώσσα. Καθώς η ελληνική μετάφραση έγινε από το Γαλλικό κείμενο, υπάρχει πιθανότητα κάποιες εκφράσεις να μην είναι επακριβείς ως προς το αρχικό πρωτότυπο.

Η προσοχή μας εστιάστηκε αποκλειστικά στο να διασταυρώσουμε πρώτα από άλλες πηγές ( διαλέξεις τού Δασκά-λου, εκδόσεις, αλλά και διαλέξεις τού Omraam Mikhael Aivanhov ) την πιστότητα τού περιεχομένου, δηλαδή της ουσίας τού κειμένου πριν το κυκλοφορήσουμε στην ελληνική.

Πράγματι, τα περισσότερα σημεία του κειμένου που ακολουθεί διασταυρώνονται και από άλλες πηγές, έτσι θεωρή-σαμε ότι η γαλλική μετάφραση είναι αξιόπιστη και προβήκαμε στην ελληνική έκδοση της.

                                                                                                                                                        Απρίλιος 2004

                                                                                                                                                       Οι μεταφραστές

Σχολή τής Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας

 

Εξ’ ίσου γνωστός με το πνευματικό του όνομα « Μπέϊνσα Ντούνο », ο Δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ που έζησε στην Βουλγαρία ( 1864–1944 ) υπήρξε ένα όν πολύ υψηλού επιπέδου συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα ήταν ένας καταπληκ-τικός μουσικός.

Ο Δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ υπήρξε ένα όν που καθ’ όλην την διάρκεια τής ζωής του έδωσε ένα παράδειγμα αγνότη-τας, σοφίας, νοημοσύνης και δημιουργικότητας.

Εγκατεστάθη σε ένα μεγάλο πνευματικό κέντρο ( το Izgrev ) που δημιούργησε στα περίχωρα της Σόφια, όπου έζησε έχοντας γύρω του ένα πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών και απ’ όπου, χάρη στην ακτινοβολία του, αφύπνισε στην αληθινή πνευματικότητα χιλιάδες ψυχές, τόσον στην Βουλγαρία, όσον και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εντυπωσιασμένος από αυτό το πρόσωπο που ξεχώριζε από κάθε κοινό άνθρωπο, ο Αλμπέρτος Αϊνστάϊν δήλωσε μία μέρα στους δημοσιογράφους :

« Ολόκληρος ο κόσμος υποκλίνεται σήμερα μπροστά μου, όμως εγώ, υποκλίνομαι μπροστά στον Δάσκαλο Πέταρ Ντένωφ! »

 

   Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή του από τον κόσμο αυτό και ενώ βρισκόταν σε βαθύ διαλογισμό, ο Δάσκαλος έδωσε μία αξιοσημείωτη προφητεία αναφορικά με την ταραγμένη εποχή που διανύουμε σήμερα, καθώς και για τον ερχομό εκ νέου της Χρυσής Εποχής μέσα στην ανθρωπότητα.

 Ιδού αυτό το συγκλονιστικό κείμενο. Είναι τόσο πολύ επίκαιρο που δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι αυτά τα λόγια προφέρθηκαν πριν από 75 χρόνια ( 1944 ).

 

 Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΠΕΪΝΣΑ ΝΤΟΥΝΟ

 

 « Μέσα στην διαδρομή τού χρόνου, η συνείδηση τού ανθρώπου πέρασε και από μία πολύ μακρά περίοδο σκότους. Αυτή η φάση, που οι Ινδοί ονόμασαν « Κάλι Γιούγκα », βρίσκεται πλέον προς το τέλος της.

Βρισκόμαστε σήμερα στο σύνορο μεταξύ δύο εποχών : αυτής τής « Κάλι Γιούγκα » και αυτής τής Νέας Εποχής στην οποία αρχίζουμε να μπαίνουμε.

    Μία βαθμιαία βελτίωση λαμβάνει ήδη χώρα μέσα στις σκέψεις, μέσα στα συναισθήματα και στις πράξεις τών ανθρώπων, όμως σύντομα όλοι θα υποστούν την Θεϊκή Φωτιά η οποία θα φέρει τον εξαγνισμό μέσα τους και θα τους προετοιμάσει για την Νέα Εποχή. Έτσι, ο άνθρωπος θ’ ανυψωθεί σ’ έναν ανώτερο βαθμό συνείδησης, απόλυτα αναγκαίο για να μπορέσει να εισέλθει στην Νέα Ζωή. Αυτό είναι που εννοούμε με την λέξη « Ανύψωση ».

   Θα παρέλθουν μερικές δεκαετίες ακόμα πριν η Φωτιά να έρθει στην γη, η Φωτιά που θα μετατρέψει τον κόσμο φέρνοντας του μία νέα ηθική.

Αυτό το απέραντο κύμα έρχεται από το κοσμικό διάστημα και θα πλημμυρίσει όλη την γη. Όλοι όσοι θα προσπα-θήσουν να του αντισταθούν θα παρασυρθούν από την δύναμη του και θα μεταφερθούν αλλού.

     Αν και οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης, αυτό το μεγάλο κύμα θα γίνει από όλους αισθητό.

Και αυτή η αλλαγή που θα συμβεί θα αγγίξει όχι μόνον την γη, αλλά όλο το ηλιακό μας σύστημα και τον Κόσμο.

     Το μόνο και το καλύτερο που μπορεί ο άνθρωπος να κάνει σ’ αυτή την εποχή, είναι να στραφεί προς τον Θεό και με το να βελτιώνεται συνειδητά, καθημερινά, να ανυψώσει το επίπεδο τών δονήσεων του, ώστε να μπορέσει να εισέλθει σε αρμονία με αυτό το ισχυρό κύμα που σύντομα θα πλημμυρίσει τα πάντα.

    Η Φωτιά για την οποία μιλώ, η οποία συνοδεύει τις νέες συνθήκες που θα προσφερθούν στον πλανήτη μας, θα αναγεννήσει, θα εξαγνίσει, θα ανοικοδομήσει τα πάντα : ακόμα και η ύλη θα εκλεπτυνθεί, οι καρδιές τών ανθρώπων θα ελευθερωθούν από το άγχος, από τις ταραχές, από την αβεβαιότητα και οι άνθρωποι θα φωτιστούν.

Όλα θα βελτιωθούν, όλα θα ανυψωθούν : οι αρνητικές σκέψεις, τα αρνητικά συναισθήματα και οι βλαβερές πράξεις θα καούν, θα καταστραφούν.

( Σ.Σ. : ίσως κάτι παρόμοιο υποδηλώνει η τρίτη περιοδεία τής μυήσεως σε βαθμό μαθητή στον Τεκτονισμό γνωστή ως Κάθαρση δια τού Πυρός ή συμβολική διέλευση διά τών Φλογών )

  Η παρούσα ζωή σας είναι μία σκλαβιά, μία βαριά φυλακή. Προσπαθήστε να καταλάβετε την κατάστασή σας και να ελευθερωθείτε από αυτήν ! Σας το λέω πάλι : βγείτε από την φυλακή σας ! Είναι πράγματι απογοητευτικό να βλέπει κανείς τόση πολύ παραπλάνηση, τόση πολύ θλίψη και πόνο, τόση πολύ ανικανότητα στο να καταλάβετε που βρίσ-κεται η αληθινή σας ευτυχία.

  Όλα όσα βλέπετε σήμερα γύρω σας, μέσα στον ανθρώπινο κόσμο, σύντομα θα καταρρεύσουν και θα χαθούν.

Δεν θα μείνει ούτε ένα ίχνος πλέον από αυτόν τον πολιτισμό και την μιζέρια του.

     Όλη η Γη θα ταρακουνηθεί και δεν θα μείνει ούτε ένα ίχνος από αυτόν τον ψεύτικο, υποκριτικό πολιτισμό που κρατάει τους ανθρώπους υπό τον ζυγό τής αμάθειας.

Οι σεισμοί μέσα στην γη δεν είναι απλά μηχανικά φαινόμενα, αλλά έχουν ταυτόχρονα το στόχο να αφυπνίσουν την νόηση και την καρδιά των ανθρώπων ώστε να ελευθερωθούν από τα λάθη και τις τρέλες τους και να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν είναι μόνοι τους μέσα στο Σύμπαν.

 Το ηλιακό μας σύστημα διασχίζει τώρα μία περιοχή τού Σύμπαντος όπου κάποτε, στο πολύ μακρινό παρελθόν, κατεστράφη ένας αστερισμός. Με την καταστροφή του, αυτός ο αστερισμός άφησε τα ίχνη του, την σκόνη του στο διάστημα. Αυτό το πέρασμα μέσα από ένα χώρο μολυσμένο, είναι μία αιτία δηλητηρίασης, όχι μόνο για τους κατοίκους της γης, αλλά και για όλους τους κατοίκους τών άλλων πλανητών τού συστήματος μας αλλά και των πλανητών όλου τού γαλαξία. Τα μόνα ουράνια σώματα που δεν επηρεάζονται καθόλου από αυτό το εχθρικό και βλαβερό περιβάλλον είναι οι Ήλιοι.

Αυτή η βλαβερή περιοχή ονομάζεται : « δέκατη τρίτη ζώνη ». Έχει ονομαστεί επίσης « η ζώνη τών αντιθέσεων ».

Ο πλανήτης μας έμεινε κλεισμένος μέσα σ’ αυτή τη ζώνη για χιλιάδες χρόνια, όμως πλησιάζουμε επιτέλους στην έξοδο από αυτό το χώρο των σκοταδιών και πλησιάζουμε ήδη στο να αγγίξουμε μία περιοχή πολύ πιο αιθέρια, πιο πνευματική, όπου ζουν όντα πολύ πιο εξελιγμένα.

  Η Γη ακολουθεί πλέον μία ανοδική κίνηση στην εξέλιξή της και ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να εναρμονιστεί με αυτά τα ρεύματα τής Ανύψωσης. Αυτοί που αρνούνται να εναρμονιστούν μ’ αυτή τη νέα κατεύθυνση θα χάσουν το πλεονέκτημα, την ευκαιρία όλων των εξαιρετικών συνθηκών που θα τους παρουσιαστούν για να εξελιχθούν.

Θα παραμείνουν πολύ πίσω στην εξέλιξή τους και θα υποχρεωθούν να περιμένουν δεκάδες χιλιάδες χρόνια τον ερχομό ενός νέου πλέον κοσμικού ανοδικού παρόμοιου κύματος.

 Η Γη, το Ηλιακό Σύστημα, αλλά και ολόκληρο το Σύμπαν κινούνται προς μία εντελώς νέα κατεύθυνση κάτω από την επίδραση της Κοσμικής Αγάπης. Οι περισσότεροι από εσάς θεωρούν ακόμα την Αγάπη απλά ως μία δύναμη επι-θυμίας, μία έλξη, όμως στην πραγματικότητα, η Αγάπη είναι η Ισχυρότερη όλων τών Δυνάμεων !

Για την ώρα είναι το χρήμα και η εξουσία που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη εκτίμηση τών ανθρώπων, λες και η ζωή σας να εξαρτάται από αυτά ! Στο μέλλον όμως, τα πάντα θα υποκλίνονται στην Αγάπη και όλα θα την υπηρετούν. Όμως, είναι μέσα από τρομερές θλίψεις και δυσκολίες που η συνείδηση τών ανθρώπων θα ανυψωθεί.

Οι φοβερές προφητείες του Δανιήλ που αναφέρονται στα Ιερά βιβλία, σχετίζονται με την εποχή που αρχίζει.

Θα υπάρξουν απίστευτες πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και τυφώνες, γιγαντιαίες εκτός κάθε ελέγχου πυρκαϊές, αλλά και σεισμοί που θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Το αίμα θα κυλάει άφθονο. Θα υπάρχουν συνεχώς επαναστάσεις. Φοβερές εκρήξεις θα συμβαίνουν σε πολυάριθμα μέρη τής γης. Εκεί που είναι η γη, θα έρθει το νερό και σε πολλά σημεία του νερού θα έρθει η γη…

                                                                                  Ο Θεός είναι Αγάπη

 

Και εν τούτοις, όλα αυτά τα γεγονότα θα είναι μία απάντηση τής Φύσεως ενάντια στα διαρκή και διαιωνιζόμενα εγκλήματα των ανθρώπων που διαπράττουν σχεδόν από την αυγή του χρόνου ενάντια στην Μητέρα τους, την Γη.

 Μετά από τις μεγάλες αυτές ταραχές και τον πόνο, αυτοί που θα έχουν παραμείνει ζωντανοί – όντα ξεχωριστά – θα γνωρίσουν την Χρυσή Εποχή, την Αρμονία και την Ομορφιά χωρίς όρια.

Κρατήστε την ειρήνη σας και την πίστη σας όταν θα έρθει η εποχή τού τρόμου και της θλίψης γιατί έχει γραφτεί ότι ούτε μία τρίχα δεν θα πέσει από το κεφάλι αυτού που είναι δίκαιος. Μην απογοητευτείτε τότε.

Συνεχίστε σταθερά την εργασία τής εσωτερικής, προσωπικής σας εξέλιξης.

Δεν έχετε την παραμικρότερη ιδέα για το Μεγαλειώδες Μέλλον που σας περιμένει. Μία Νέα Γη θα έρθει σύντομα στο φως. Σε μερικές δεκαετίες από σήμερα, ήδη η εργασία σας θα είναι λιγότερο ασφυκτική, καταπιεστική και ο καθένας θα έχει χρόνο για να αφιερώνει σε πνευματικές, καλλιτεχνικές ή διανοητικές δραστηριότητες.

Το θέμα των σχέσεων τών δύο φύλων θα λυθεί επιτέλους αρμονικά : και η μία πλευρά και η άλλη, θα μπορούν επι-τέλους να ακολουθήσουν τα οράματά τους, τους στόχους τους, χωρίς εμπόδιο από την άλλη. Ακόμα και οι σχέσεις των ζευγαριών λίγο αργότερα θα αρχίσουν να βασίζονται πάνω στην εκτίμηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

    Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν στο διάστημα, αλλά και να εισέρχονται στα άλλα επίπεδα, ενώ μετά θα αρχίσουν να διασχίζουν το ενδογαλαξιακό διάστημα.

   Θα μελετήσουν βαθειά την λειτουργία τών διαφόρων γαλαξιών και σύντομα θα αποκτήσουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον Θεϊκό Κόσμο, να τον γευτούν, να ενωθούν, να συγχωνευτούν με την Κεφαλή τού Σύμπαντος.

Η Νέα Εποχή είναι αυτή τής 6ης Φυλής. Ο δικός σας προορισμός είναι να προετοιμαστείτε όπως πρέπει για να την υποδεχθείτε και να την ζήσετε. Η Έκτη Φυλή θα δομηθεί γύρω από την Ιδέα τής Αδελφοσύνης ( Σ.Σ. : Τεκτονισμός ).

Θα εξαφανιστούν τότε όλες οι συγκρούσεις που βασίζονται στα προσωπικά, εγωϊστικά, συμφέροντα. Η μόνη ανα-ζήτηση του καθενός θα είναι πώς να καταφέρει να εναρμονιστεί με τον Νόμο και με την Δύναμη της Αγάπης.

  Η Έκτη Φυλή θα είναι αυτή τής Αγάπης. Μία νέα ήπειρος θα σχηματιστεί γι’ αυτήν την Φυλή. Θα ξεπηδήσει στον Ειρηνικό, ώστε ο Ύψιστος να εγκαταστήσει την  κατοικία του σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Τους Ιδρυτές αυτού τού Νέου Πολιτισμού, τους ονομάζω « Αδελφούς τής Ανθρωπότητας » ή ακόμα « Παιδιά τής Αγάπης ». Θα είναι αμετακίνητοι, ακλόνητοι για το Καλό και θα αντιπροσωπεύουν ένα νέο τύπο ανθρώπων. Οι άνθρωποι θα σχηματίσουν μία οικογένεια, σαν ένα πελώριο σώμα, όπου κάθε λαός θα αντιπροσωπεύει ένα όργανο αυτού τού σώματος.

Στην νέα φυλή, η Αγάπη θα εκδηλωθεί μ’ ένα τρόπο τόσο τέλειο, που ο σημερινός άνθρωπος δεν μπορεί ακόμα να έχει γι’ αυτόν παρά μία πολύ αόριστη και θολή ιδέα.

Η Γη παραμένει για την ώρα ένα έδαφος προσφιλές στις διαμάχες και τη βία, όμως οι σκοτεινές δυνάμεις πρόκειται να οπισθοχωρήσουν, να αποσυρθούν και να την αφήσουν ελεύθερη. Οι άνθρωποι, βλέποντας ότι δεν θα τους μένει πλέον κανένας άλλος δρόμος, θα εισέλθουν σ’ αυτόν της Νέας Ζωής, δηλαδή τής Χάριτος και της σωτηρίας.

Μέσα στην ανόητη αλαζονεία τους, ορισμένοι από αυτούς θα συνεχίσουν μέχρι τέλους να νομίζουν ότι μπορούν να ζουν στην γη μία ζωή εντελώς αντίθετη στην θεϊκή τάξη, όμως στο τέλος ο καθένας θα καταλήξει να αντιληφθεί ότι η διοίκηση αυτού του κόσμου δεν του ανήκει.

Ένας νέος Πολιτισμός προετοιμάζεται να δει το φώς και αυτός ο Πολιτισμός που θα έρθει θα στηρίζεται σε τρείς κατευθυντήριες αρχές :

την ανύψωση τής γυναίκας, την ανύψωση τών ταπεινών και την προστασία τών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το φώς, το αγαθό και η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσουν. Δεν είναι παρά μία υπόθεση χρόνου. Οι θρησκείες θα αναγκ-αστούν να εξαγνιστούν. Γιατί κάθε μία περικλείει μέσα της ένα μόριο τουλάχιστον τής Διδασκαλίας τών Διδασκά-λων τού Φωτός, όμως ένα μόριο σκοτεινιασμένο εξ’ αιτίας της διαρκούς επιρροής τών ανθρώπινων παρεμβάσεων.

   Μία μέρα οι πιστοί όλων των θρησκειών θα αναγκαστούν να ενωθούν και να συμφωνήσουν σε μία κοινή Αρχή, αυτή του να τοποθετήσουν την Αγάπη σαν βάση κάθε πίστης, όποια και αν αυτή είναι. Η Αγάπη και η Αδελφοσύνη, αυτή θα είναι η κοινή τους βάση !

   Η Γη σύντομα θα ταρακουνηθεί, θα σαρωθεί από εξαιρετικά ταχείς δονήσεις τού Κοσμικού Ηλεκτρισμού.

« Σε μερικές δεκαετίες από τώρα, τα πολύ κακοήθη και μοχθηρά όντα δεν θα μπορούν πλέον να αντέξουν την έν-τασή τους. Θα αρχίσουν να απορροφούνται λοιπόν από την Κοσμική Φωτιά, η οποία θα κατακάψει το κακό που τους κατέχει. Κατόπιν, θα αρχίσουν να μετανοιώνουν, γιατί έχει προφητευτεί πως "κάθε σάρκα θα δοξάσει τον Θεό"

Η μητέρα μας, η Γη, θα απαλλαχτεί σύντομα από τους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να δεχθούν την Νέα Ζωή. Θα τους απορρίψει σαν να ‘ταν χαλασμένα φρούτα. Μάλιστα δεν θα μπορούν πλέον να ενσαρκωθούν ξανά σ’ αυτόν τον πλανήτη. Το ίδιο και τα εγκληματικά πνεύματα, θα είναι αδύνατον να ξανάρθουν.

Οι μόνοι που θα μπορούν να μείνουν στον πλανήτη μας θα είναι αυτοί που θα διαθέτουν την Αγάπη μέσα τους.

Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον μέρος πάνω στην γη που να μην είναι μολυσμένο, είτε από το ανθρώπινο αίμα, είτε από αυτό των ζώων.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει ένας εξαγνισμός. Γι’ αυτόν τον λόγο και ορισμένες από τις παρούσες ηπείρους θα υποστούν καταβυθίσεις, ενώ άλλα εδάφη θα ξεπηδήσουν αλλού.

    Οι άνθρωποι δεν έχουν την παραμικρή υποψία για το τι τους απειλεί. Θα συνεχίσουν να τρέχουν πίσω από τους μάταιους σκοπούς που έχουν βάλλει και πίσω από την αναζήτηση τών ηδονών.

Αντίθετα, οι άνθρωποι της Έκτης Φυλής θα έχουν συνείδηση της αξίας τού ρόλου τους και θα έχουν σεβασμό για την ελευθερία των άλλων. Θα τρέφονται αποκλειστικά από το φυτικό βασίλειο. Οι Ιδέες τους θα έχουν την Δύναμη να κυκλοφορούν τόσον ελεύθερα, όσον ελεύθερα κυκλοφορεί ο αέρας και το φώς στις μέρες μας.

Τα λόγια « Αν δεν γεννηθείτε εκ νέου… » αντιστοιχούν στην Έκτη Φυλή.

Ακόμα και το εδάφιο 60 τού Ησαΐα ( ως κατωτέρω ) αναφέρεται στον ερχομό της 6ης Φυλής, της Φυλής τής Αγάπης.

------

1. Ο Κύριος λέει : «Σήκω, Ιερουσαλήμ, ορθώσου και γίνε φως! Γιατί έρχεται το φως σου, απάνω σου η δόξα μου φεγγοβολεί. 2. Τη γη σκοτάδι θα σκεπάσει και ομίχλη τους λαούς· μα εσένα το δικό μου φως θα σε φωτίζει, θα σε σκεπάζει η δόξα μου.

3. Έθνη θα πάρουνε το δρόμο προς το φως σου, και βασιλιάδες προς τη λάμψη της δικής σου ανατολής.

4. Φέρε γύρω τα μάτια σου και κοίταξε· όλοι αυτοί έχουν μαζευτεί και έρχονται προς εσένα. Οι γιοί σου θά ’ρθουν από μακριά και θα κρατούν τις κόρες σου στους ώμους.

5. Τότε θα δεις και θα χαρείς, θα λαχταρά και θα σκιρτά η καρδιά σου· γιατί της θάλασσας ο πλούτος σ’ εσένα θα στραφεί, και των εθνών η δύναμη σ’ εσένα θά ’ρθει.

6. Καμήλες καραβάνια θα σε σκεπάσουν, νεαρές δρομάδες της Μαδιάμ και της Γεφά. Απ’ την Σαβά θα έρθουν όλοι οι κάτοικοι με χρυσάφι και λιβάνι και θα διηγούνται τα έργα μου τα θαυμαστά.

7. Τα πρόβατα όλα του Κηδάρ θα μαζευτούν για σένα και τα κριάρια του Νεβαϊώθ για τις θυσίες σου· θυσία ευπρόσδεκτη θ’ ανάβουν στο θυσιαστήριό μου και εγώ το ναό μου θα τον δοξάσω με την παρουσία μου.

8. Ποιοι είναι αυτοί, Ιερουσαλήμ, που σαν το σύννεφο πετούν και σαν τα περιστέρια στη φωλιά τους;

9. Ναι, ναι, πλοία συγκεντρώνονται από μακρινούς γιαλούς. Πάνε μπροστά τα πλοία τα μεγάλα και φέρνουν τα παιδιά σου από μακριά, με το ασήμι τους μαζί και το χρυσάφι, για να τιμήσουνε εμένα τον Κύριο το Θεό σου, τον Άγιο Θεό του Ισραήλ. Γιατί εγώ σε δόξασα.

10. Οι αλλοεθνείς θα ξαναχτίσουνε τα τείχη σου, Ιερουσαλήμ, κι οι βασιλιάδες τους θα σε υπηρετήσουν. Γιατί μες στην οργή μου σε τιμώρησα, αλλά με την αγάπη μου θα σε ελεήσω.

11. Τις πύλες σου θα τις κρατούν πάντα ανοιχτές. Ούτε μέρα θα κλείνουν ούτε νύχτα· για να σου φέρουνε τα πλούτη των εθνών που θα τα οδηγούν οι ίδιοι οι βασιλιάδες τους.

12. Το έθνος και το βασίλειο που δε θα σου δουλέψουν, θα εξολοθρευτούν· αυτά τα έθνη θα καταστραφούν ολότελα.

13. Τα πεύκα, οι κέδροι και τα κυπαρίσσια, όλη η μεγαλοπρέπεια του όρους του Λιβάνου, σ’ εσένα θα ’ρθουνε, τον τόπο μου τον άγιο να λαμπρύνουν. Τον τόπο θα δοξάσω όπου πατούν τα πόδια μου.

14. Σ’ εσένα θα ’ρθουνε σκυφτά τα παιδιά εκείνων που σε καταπίεζαν· όλοι όσοι σε περιφρονούσαν θα πέσουνε στα πόδια σου και θα σε ονομάζουνε “ η Πόλη του Κυρίου, η Σιών του Αγίου Θεού του Ισραήλ ”.

15. Εγκαταλείφθηκες, Ιερουσαλήμ, μισήθηκες και έμεινες έρημη και μόνη. Γι’ αυτό κι εγώ σε κάνω την αιώνια περηφάνια, να ’σαι το καύχημα μέσα σε όλες τις γενιές.

16. Το γάλα θα θηλάσεις των εθνών, τους θησαυρούς θα φας των βασιλιάδων. Θα μάθεις πως σωτήρας σου και λυτρωτής σου εγώ είμαι, ο Κύριος, ο ισχυρός του Ιακώβ.

17. Χρυσάφι, θα σου φέρω αντί για μπρούτζο, ασήμι αντί για σίδερο, χαλκό αντί για ξύλο και αντί για πέτρα σίδερο. Και θα εγκαταστήσω διοικητή σου την ειρήνη κι απόλυτο άρχοντα την δικαιοσύνη.

18. Στην χώρα σου δεν θα ακούει πια κανείς για βία, ούτε μέσα στα όριά σου για ερήμωση και για καταστροφή, αλλά τα τείχη σου θα σε προστατεύουν και οι πύλες σου θα πληθαίνουν το μεγαλείο σου.

19. Τον ήλιο πια δε θα τον χρειάζεσαι για φως σου την ημέρα, ούτε την νύχτα τη σελήνη να σε φωτίζει με την λάμψη της. Γιατί εγώ ο Κύριος θα ’μαι για σένα φως παντοτινό και θα ’μαι εγώ, ο Θεός σου, το μεγαλείο σου.

20. Ο ήλιος σου δεν θα βασιλέψει πια ούτε θα σβήσει η σελήνη σου, γιατί εγώ ο Κύριος θα ’μαι το φως σου το παντοτινό· οι μέρες του πένθους σου θα τελειώσουν.

21. Μονάχα δίκαιοι, θ’ αποτελούνε το λαό σου, Ιερουσαλήμ, και αυτοί για πάντα θα κατέχουν την γη· αυτοί, βλαστάρι της φυτείας μου, το δημιούργημά μου, θα φανερώνουνε την δόξα μου.

22. Η πιο μικρή σου οικογένεια χίλια θα έχει μέλη και η πιο αδύναμη θα γίνει έθνος ισχυρό. Όταν θα ’ρθεί ο καιρός του, εγώ ο Κύριος θα το κάνω γρήγορα να συμβεί».

------

Μετά τις μεγάλες αναστατώσεις και καταστροφές, οι άνθρωποι θα πάψουν να ζούν μέσα στην αμαρτία και θα ξανα-βρούν τον δρόμο τής Αρετής.

Το κλίμα τού πλανήτη μας θα μετατραπεί και θα είναι παντού εύκρατο, ενώ οι βίαιες διαφοροποιήσεις δεν θα υπά-ρχουν πιά. Ο αέρας θα ξαναγίνει καθαρός, αγνός, το ίδιο και τα νερά. Τα περισσότερα παράσιτα θα εξαφανιστούν. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να θυμούνται τις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους και θα αισθάνονται έντονη ικανο-ποίηση διαπιστώνοντας ότι είναι επιτέλους ελεύθεροι από τις παλιές τους συνθήκες.

 Έτσι όπως απαλλάσσει κανείς ένα αμπέλι από τα παράσιτα του και από τα νεκρά του φύλλα, έτσι ενεργούν τα πολύ Εξελιγμένα Όντα για να προετοιμάσουν τους ανθρώπους στο να γίνουν ικανοί να υπηρετούν την Πηγή τής Αγάπης, τον Θεό.

Τους δίνουν πολύ καλές συνθήκες για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν και σ’ αυτούς που θέλουν πράγματι να τους ακούσουν και να τους ακολουθήσουν, λένε :

« Μη φοβάστε τίποτα ! Λίγο ακόμα χρόνο και όλα θα τακτοποιηθούν. Βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

Αυτός που θέλει να εισέλθει μέσα στο Νέο Πολιτισμό, ας μελετά, ας εργάζεται συνειδητά κι’ ας προετοιμάζεται».

Χάρη στην Ιδέα τής Αδελφοσύνης, η γη θα ξαναγίνει ένας ευλογημένος τόπος και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει.

Όμως πριν συμβεί, πελώριες τραγωδίες και πόνοι θα έρθουν για να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις.

Τα λάθη και τα εγκλήματα που είναι συσσωρευμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια πρέπει να ξεπληρωθούν.

Το πύρινο κύμα που εκπορεύεται από τον Υπέρτατο Κόσμο, θα συνεισφέρει στο να ξεπληρωθεί το κάρμα τών λαών.

Η απελευθέρωση δεν μπορεί να δοθεί διαφορετικά. Η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί για τις μεγάλες ανα-πόφευκτες δοκιμασίες που έρχονται και που θα φέρουν το τέλος τού εγωκεντρισμού. 

Κάτω από την Γη, προετοιμάζεται επίσης κάτι το εκπληκτικό. Μία μεγαλειώδης και εντελώς ασύλληπτη επανάσταση θα εκδηλωθεί σύντομα μέσα στην φύση. Ο Θεός έχει αποφασίσει να ανορθώσει αυτό τον κόσμο και θα το κάνει ! 

Είναι το τέλος μιάς παλαιάς εποχής. Μία νέα τάξη θα έρθει να αντικαταστήσει την παλαιά, μία τάξη μέσα στην οποία θα Βασιλεύει η Αγάπη σ’ ολόκληρη την Γη.»

 

 

Κατά μήκος τής διαδρομής τού φωτός - Μέρος Ι

                                                              Κατά μήκος τής διαδρομής τού φωτός - Μέρος ΙΙ

 ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος Ι

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος ΙΙ

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος ΙΙΙ

 

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος ΙV

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος V

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος VI

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος VII

ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ Μέρος VIII

Η ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

 

 ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΑ

 ΤΟ ΑΝΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ

The Testament of the Colour Rays of Light

Basic-Principles

 

 Επεξεργασία άρθρου Ιόλαος

 

 

Please reload